En glutt i kristallkulan för våren 2013

Det jordnära

Vi tror på en fortsatt mjuk stil där ombonade och mysiga hem fortsätter att ersätta den strama minimalismen eller ruffiga industriella stilen. Det är naturnära och bekvämt som beige och bruna textilier, tavlor med djurmotiv och en massa växter. Modern vintage finns fortfarande kvar i stor utsträckning för att göra det personligt, miljövänligt och bra för plånboken. Nytt i gammal tappning eller gammalt rätt igenom med loppisfynd. Textilierna är kraftiga och ofta gjorda av naturmaterial som sedan blandas med ljusstakar i mässing och koppar.

Blått och turkost

Vi tror även på blått i olika former och speciellt turkost som gjorde sitt antågande redan förra våren. Det är avslappnat och för tankarna både till vinterns Thailand resa och också sommarens soliga stränder.  Mjuka blåa toner går sällan ur tiden och kommer att ses på textilier, vaser, dekorationsföremål, ljus mm.  Dessa vattenfärgade toner kommer att hålla i sig året ut och mot slutkanten även förekomma med smaragdgröna influenser. 

Svart, vitt och starka färger              

Svart och vitt är enkelt och stilrent samt älskas av många. Vi ser att genom tillsättandet av starka färger och skapa fler starka konstrastera kan man göra det svart vita hemmet mer levande och varmt. Den röda tråden finns i konstrasterna fastän färgerna är olika. Färgklickarna behöver inte vara många för at det ska bli väldigt uttrycksfullt. Tänk knalligt blått, cerise, orange och grönt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *