Allt vi gör har ett pris

Betalar vi ett lågt pris för en vara är det någon förmodligen i något land långt bort som betalar ett högt pris. Per Grankvists ord etsar sig fast i huvudet. Det är klokt sagt och gör att det känns så rätt att försöka få våra kunder att skifta till miljövänlig textil. Att vi alla ska reflektera över vad som är klok användning av planetens och därmed våra egna resurser och vad som är dum användning?

För textilbranschen handlar det nog om utbildning. Att vi, våra kunder och vår omgivning vidgar vår kunskap om hållbarhet till att omfatta mer än bara mat och flygresor.

Vad kan man mer göra som småföretagare för att leva och driva ett mer hållbart företag? Ställ krav på leverantörerna. Verka och lev miljövänligt. Kräv återvinning. Dela resurser med ett annat företag, kanske med en konkurrent för att komma ner i pris. Vad dela? Lager? Personal?

[youtube]https://youtu.be/QnYrU4yOly4[/youtube]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *