Sofias husmorstips

Såhär i juletider är trycket extra stort på hotell och restaurangbranschen, när våra textilier används mer frekvent på julbord, julfester och glöggmingel. Här kommer därför några smarta husmorstips som verkar för hållbarhet och förebygger att dukar måste slängas.

Tänk på att dela ut tomtebloss en bit från det dukade bordet då splittret från tomteblossen bränner hål på dukarna.

Fakturerar tvätteriet extra för att de behöver slänga dukar med stearinfläckar? Prova att skrapa bort försiktigt med en sked eller en kniv. Lägg ett kaffefilter eller hushållspapper på fläcken och stryk med strykjärnet på låg värme. Ta bort ev kvarvarande fläckar med diskmedel, galltvål eller fläckborttagningsmedel.

Tänk på: att alla fläckar enklast tas bort om de behandlas direkt. Galltvål är ett miljövänligt fläckborttagningsmedel gjort av enbart naturliga ämnen.

Vill du ha vårt Nyhetsbrev?

Subscribe

* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *