Kreativt jul- & nyårsfirande på Waxholms Hotell

VarUnik har pratat med den helt nytillträdde VD och hotellägaren Therese Liljequist som tog över det anrika hotellet i Waxholm mitt under en pågående pandemi. Therese har tillsammans med sina medarbetare arbetat fram ett coronaanpassat jul- och nyårskoncept för att gästerna ska känna sig trygga och säkra. Dessutom har de skapat helt nya erbjudanden för att tillgodose de restauranggäster som inte kan besöka dem i dessa tider, eller för de gäster som vill sätta sig själva i karantän innan jul.

Ändrade riktlinjer och nya utmaningar hör till vardagen i den pågående pandemin. Säkerhet och möjlighet att hålla avstånd till andra gäster är av största vikt likväl som städning och handsprit. På Vaxholms hotell kommunicerar man tydligt hur hotellet jobbar med säkerheten på sin hemsida. Visitas program – Safe to visit presenteras tydligt på webben och här förklaras hur hotellet arbetar förebyggande så att gästerna kan känna sig trygga. I ett personligt brev från Therese ger hon även sin egen beskrivning på hur just hon och personalen arbetar med säkerheten. Varje dag,  dygnet runt sker justeringar och man har vidtagit varje möjlig åtgärd som står till buds.

Eftersom julbord och nyårsfirande är en viktig inkomstkälla valde Therese med team att ta till nya grepp för att kunna behålla och utöka servicen under högsäsongen. Julbordet som i dagarna haft premiär, har gjorts om med fyra olika sittningsmöjligheter och buffén är borttagen. Istället serveras ett julbord vid varje sällskaps bord, vilket fått väldigt fin respons från gästerna.

─ Gästerna tycker speciellt mycket om (förutom själva matkvalitén) att få sitta i lugn och ro och äta de olika rätterna i sin egen takt, prata, slippa resa sig, köa och hämta mat med andra.  De vill att vi fortsätter samma koncept även nästa år, berättar Therese.

Dessutom har man skapat julbordskassar för upphämtning så att de som vanligtvis äter julbord på plats nu kan göra det hemma istället. Ett koncept som lett till fler beställningar både nu och framåt under december. 

Therese berättar att man också skapat ett full-service karantänpaket för personer som vill sätta sig själva i karantän innan jul, för att därefter tryggt och säkert kunna åka hem till sina nära och kära. Paketet består av fullservice-hotellvistelse med 3 mål mat om dagen och tillgång till wi-fi, så man enkelt kan arbeta som vanligt. Och igår checkade de tre första rummen in, berättar hon med entusiasm.

Men det mest kreativa konceptet som Waxholms hotell skapat infaller på nyårsafton. Då har hotellet gått ”all in” och skapat ett unikt nyårskoncept, med tre olika nyårssittningar, i tre olika tidzoner. Först ut är det australiensiska nyåret ”Sydney Down Under”, därefter det asiatiska ”One night in Bangkok” och sist avslutar man med mellanösterns Dubai – ”The Biggest night” som börjar kl. 18.00 och avslutas med nyårsskål kl. 21:00. Konceptet medför att man både kan dra nytta av hela dagen, samt håller sig inom restriktionerna om att inte servera alkohol efter kl.22.00. Externa gästerna kan därefter gå hem och även fira det svenska tolvslaget kl. 00.00 om så önskas.

Och trots en pandemi med stora utmaningar för hotellbranschen kan vi konstatera att hela teamet på Waxholms hotell ser möjligheter och har förmågan att hitta nya vägar för att bedriva sin hotellverksamhet. Och som svar på frågan hur de lyckas i dessa tuffa tider, förklarar Therese.

─ Det ligger inte i min personlighet att ge upp. Jag triggas av utmaningar och försöker alltid se möjligheter och fokusera på det jag kan påverka. Här har jag det bästa gänget av kollegor till min hjälp och tillsammans skapar vi dessa idéer och försöker hela tiden utveckla vårt erbjudande och vara lite bättre varje dag. Vi har trots corona haft en fin sommar och höst, men med de senaste restriktionerna kom avbokningarna i rask takt tyvärr. Samtliga konferenser och gruppbokningar försvann över en natt. Det är otroligt tufft och utmanande, men som sagt då gäller det att se möjligheter.

Och som hon själv skriver på hemsidan;
 ─ Ett hotell är ingenting utan sina gäster. Det är ju inte bara ett hus där man hyr ut rum – det är så mycket mer!

www.waxholmshotell.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *