Hotellets hållbarhetsarbete mycket viktigt för att gäster ska boka övernattning

VarUniks nya konsumentundersökning visar att hotellgästerna är mycket oroliga för den miljöpåverkan hotellen har på klimatet. Hela 64 procent tycker att hotellets hållbarhetsarbete är viktigt till mycket viktigt för att de ska boka en övernattning och många kan tänka sig att betala mer för ett hotellrum med lägre klimatpåverkan. Trots detta uppger mer än varannan respondent att de sällan eller aldrig fått någon information om hotellets miljöpåverkan.

LÄS UNDERSÖKNINGEN

Syftet var att undersöka konsumenternas medvetenhet om hotellbranschens miljöpåverkan. Intresset för hållbarhet inom hotellbranschen har länge varit stort men väldigt fokuserad på de effekter som själva resandet har på klimatet och på miljön. VarUniks undersökning visar nu att det är dags att också rikta arbetet på själva hotellvistelsen och att kommunicera hållbarhetsarbetet tydligare.

VarUniks undersökning visar att hotellgästerna vill veta mer om hotellens hållbarhetsarbete och hela 67 procent uppger att de är oroliga för den miljöpåverkan hotellbranschen har på klimatet.

KONTAKTA OSS OM DU VILL LÄSA DEN FULLSTÄNDIGA RAPPORTEN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *