Vad innebär cirkulär ekonomi och cirkulär textil i praktiken?

I en cirkulär ekonomi designas textilier för att produceras med minsta möjliga miljö- och klimatpåverkan och för att kunna användas länge och repareras vid behov. Med tanke på att produkterna kan bli uttjänta måste de dessutom vara utformade så att de kan återvinnas. Det måste därmed vara enkelt att kunna plocka isär produkterna så att de kan återvinnas. Vi på VarUnik arbetar dagligen för att förlänge livslängden på våra produkter såsom exempelvis sänglinnen, kuddöverdrag, handdukar. Det gör vi genom att bla. utbilda hotellpersonal och ge tips och råd för förändrade städrutiner. Är du nyfiken på hur ni kan förbättra ert arbetssätt – kontakta oss gärna. Vill du lära dig mer om cirkulära textilier läs mer hos Naturvårdsverket.

https://www.naturvardsverket.se/amnesomraden/textil/cirkular-textilproduktion/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *