EcoKnit går över till 100% återvunnen polyester i sina produkter efter påtryckningar av VarUnik.

Idag är vi glada och stolta att kunna meddela att vår leverantör EcoKnit som vi haft i vårt sortiment sedan 2016 nu går över till 100% återvunna polyester i sina produkter efter våra påtryckningar. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda våra kunder mer hållbara textilier, där vi inte tär på jordens resurser utan återanvänder det som redan finns. Nu hoppas jag att fler bolag följer efter, säger Sofia Stahl grundare. Återvunnen polyester ger enorma energibesparingar (upp till 45%) under fiberproduktionsprocessen jämfört med ny polyester. Att välja återvunnen polyester framför sin jungfruliga motsvarighet innebär också en 20 % minskning av vattenförbrukningen och 30 % mindre CO2-utsläpp.
https://www.ecoknittowels.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *