FRÅGOR? KONTAKTA OSS

Här finns svar på en del praktiska frågor men tveka inte att höra av dig om du vill ha ytterligare information.

VILLKOR OCH INFORMATION

VarUnik är producent och distributör av textil och vänder oss mot hotell, restaurang och tvätterier. Vi vill också dela med oss av vår kunskap om hur textiltillverkning påverkar miljön. Därtill har vi valt ut ett antal produkter som kompletterar vårt sortiment såsom miljövänlig tvål, schampo och tofflor.

Vi har tyvärr inte möjlighet att hjälpa privatpersoner.

Våra köpvillkor grundar sig TLS 16, utgivna 2016 av TEKO, Sveriges Textil- och Modeföretag.

Angivna priser är angivna exklusive moms och fraktavgift samt gäller med reservation för eventuella felskrivningar, valutajusteringar och/eller andra tillägg som kan uppstå utanför vår kontroll.

Din beställning är bindande. Eventuella rättelser av ordern ska göras senast 7 dagar efter orderdatum.  

Söker ni efter något speciellt? Vi tar gladeligen på oss uppdraget att ta fram specialanpassade produkter och skickar alltid prov från producerat material. Produkten anses godkänd efter att ni har godkänt varuprovet. 

Vi reserverar oss för små avvikelser i mått, färgnyans och vikt från godkänt prov.

Du betalar till vårt bankgiro inom 14 dagar efter att du har mottagit fakturan via email. Eventuella anmärkningar mot fakturan ska göras senast 10 dagar efter fakturadatum.

Fraktkostnad tillkommer. Vi använder DHL för inrikesfrakter och debiterar enligt deras vikt och volymbaserade prislista. Har ni eget fraktavtal och därför vill boka frakten själv går det bra. 

I enlighet med TLS16 anses leveransen avtalsenlig vid avvikelser inom intervallet +/- 5 % per varusort.

Synlig skada eller brist som kan antas ha uppkommit under transport och som upptäcks vid godsets ankomst skall meddelas fraktföraren och kvitteras på särskild fraktsedel eller annan frakthandling. Underrätta oss också om detta sker. 

Leveranstiden varierar beroende på vilken produkt ni är intresserade av och står angivet på respektive produkt.Om en produkt är slut i lager kan leveranstiden utökas och vi kontaktar då er med ett nytt leveransdatum. Alla försändelser är spårbara och vi reserverar oss för eventuella lagerdifferenser.

 

Vi värnar om din personliga integritet och vi behandlar dina personuppgifter tryggt och säkert i enlighet med gällande lagar om skydd för personuppgifter. 

VarUnik AB org. Nr 556886–7203 med adress Tryffelslingan 12, 181 57 Lidingö är personuppgiftsansvarig.

Insamling och användning av personuppgifter

När du kontaktar VarUniks kundservice samlar vi in information om dig såsom namn, e-mailadress, telefonnummer.

Den information som vi samlar in innefattar men är ej begränsad till:

 • Namn
 • Kontaktuppgifter (tex. adress, telefonnummer, e-post)

VarUnik behandlar personuppgifter för att kunna ge dig ett så bra bemötande som möjligt och samtidigt uppfylla våra skyldigheter gällande våra produkter och tjänster. Dina personuppgifter kan komma att behandlas för följande ändamål:

Ändamål

 • Marknadsföring
 • Överföra kunskap och inspiration om miljövänlig textil
 • Kundenkäter i syfte att förbättra produkter och erbjudanden

Laglig grund för behandling av data är berättigat intresse eller samtycke

Ändamål

 • Administration
 • Hantering av lojalitetsprogram och kundprofiler
 • Tillhandahålla kundservice
 • Systemadministration såsom konto- och behörighetsadministration

Laglig grund för behandling av data är fullgörande av avtal

Ändamål

 • Utföra leveranser
 • Bokföring
 • Fakturering och revision
 • Legala åtaganden

Laglig grund för behandling av data är rättslig förpliktelse.

 

Vill du veta vilka personuppgifter som vi har sparat om dig? För att beställa ett registerutdrag, kontakta oss på info@varunik.se

ÖFör ändamålen beskrivna under insamling och användning av personuppgifter kan vi behöva överföra dina personuppgifter till andra företag som är involverade i att tillhandahålla våra produkter och tjänster. Det kan vara transportföretag, produktionspartners, tjänsteleverantör av nyhetsbrev, finansiella institut, redovisningsbyråer, tillsynsmyndigheter. Dessa tjänsteleverantörer får endast tillgång till de personuppgifter som är nödvändiga för att de ska kunna uppfylla sina åtaganden gentemot oss och de får endast behandla dina personuppgifter i enlighet med våra instruktioner.

Vi säljer aldrig dina personuppgifter.

 

Vi kan komma att skicka information om våra produkter, tjänster, inspiration, specialerbjudanden och nyheter som vi tror kan vara av intresse för dig. För att vår kommunikation ska vara relevant och intressant för dig kan vi behandla dina personuppgifter såsom namn, email adress, användargenererade data (som klick- och besökshistorik) samt klick i länkar i e-post från oss.

Vi kommunicerar direkt marknadsföringsinformation till dig via e-post, telefon eller kan komma att kontakta dig via sociala medier. Vi delar inte dina uppgifter med andra företag i direkta marknadsföringssyften. Du har alltid möjlighet att avsäga dig direktmarknadsföring från VarUnik genom att avregistrera dig i respektive kommunikationskanal. Observera att även om du avbryter prenumerationen av direktmarknadsföring kommer vi att fortsätta skicka meddelanden till dig rörande ditt företags beställningar för att kunna fullgöra vårt avtal med dig.

 

KOntakt

  Bevisa att du är människa genom att välja flagga.