Lanserar hotelltextil av spillbomull

I samarbete med Enova Textile lanserar VarUnik hotelltextil som tillverkas av överbliven bomull från odling och produktion, vilket uppgår till ofantliga 30-40% av all odlad bomull. Tänker man då att det krävs 15 000-20 000 liter vatten per kilo producerad bomull och 5-10kg kemikalier blir besparingen av naturresurser astronomisk. Bara i Indien uppgår mängden spillbomullsavfall till enorma 700miljoner ton per år. Med hjälp av ny teknologi kan vi nu ta hand om bomullsavfallet och behöver på så sätt inte odla någon ny bomull alls. En fantastisk stort steg i rätt riktning då det här sänglinnet och frottén dessutom är starkare och håller längre än konventionellt framtagna material. Noppning är lägre vilket också gör att sänglinnet kan hållas längre i drift.
Produktion av sänglinne och frotté till ett hotell med 150rum kräver omkring 32miljoner liter vatten och cirka 20% av textilierna behöver förnyas varje år. LÄS MER

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *